ЗА НАС ГАЛЕРИЯ АРХИВ РЕПЕРТОАР ЗА КОНТАКТ


От 1996 г. досега песните на Иван му носят 8 награди от Националния песенен фестивал “Бургас и морето”, Наградата на Съюза на българските композитори от “Златният Орфей” – 1999 г. , Наградата на публиката от Пролетния радиоконкурс за нова българска забавна песен – 2003 г. Детски песни по негови стихове печелят призови места на фестивалите “Златният петел”, "Милион чудеса”, “Сладкопойна чучулига”…

През 2004 г. по покана на Народния театър Иван Ненков заедно с композитора Любомир Денев създава песните за спектакъла “Да си вземеш жена от село” – английска комедия от Уилиам Уичърли. От 2005 година негови песни вече са и в учебника по музика за 4 клас ( Издателство “Булвест” ), а от следващата година – и в учебника по музика за 5 клас. Творбите му намират място в няколко Антологии на съвременната българска любовна лирика, както и в Антология на българската епиграма.

Над 50 музикални хита на несебърския творец са тиражирани на различни звуконосители и заемат челни позиции в националните ни класации.

През 2001 г. Иван и Живка стават лауреати на Националната награда “Поетични струни” - ( ПоКи ) на фестивала на българските ПОети с КИтара в гр. Харманли.  Година по-късно Иван печели и Наградата на Съюза на българските писатели за най-ярко творческо присъствие на “Бардфест – 2002” в гр. Ловеч. През пролетта на 2003 г. в Несебър излиза стихотворният сборник със заглавие “Родена в понеделник”. В тази книга Живка участва с 20 поетични творби, редактор на изданието е нейният съпруг, а литературен консултант – бургаският писател Атанас Радойнов.

В дует Иван и Живка пътуват и изнасят концерти и спектакли из цялата страна като по този начин представят своето литературно и музикално творчество в автентичен вид. Участват в множество благотворителни инициативи, често заедно с двете си дъщери, които също пеят и музицират.


предишна страница >>


©2009 - Дуо "Морски струни"